LOGO for printing.

Skyd genvej til succes - Det er helt frivilligt

Frivilligcitat

Glad og fyldt med energi. Utroligt, hvad frivilligt arbejde et par timer søndag gør for humøret.
Cecilie, frivillig i Netværksgruppen i København

Konkurrence

Mangfoldighed styrker.

Flere organisationer og foreninger deltog i foråret 2010 i det daværende Integrationsministeriums konkurrence om at lave det bedste koncept for en kampagne, der skal skaffe flere forskellige frivillige. Vinderen af konkurrencen, og dermed også præmien på 25.000 kr., blev Dansk Skoleskak med projektet Skattejagt.

SkoleskakProjekt skattejagt er et godt eksempel på hvordan man for få penge kan tænke alternativt i forhold til rekruttering af nye frivillige. Skattejagten skal foregå rundt i Københavns gader den 31. juli 2010, hvor deltagerne skal finde de 10 opstillede poster og løse en række opgaver, der både vil indeholde fysiske øvelser, mentale overvejelser og underholdende indslag. Hver af de 10 poster vil blive bemandet af frivillige fra Dansk Skoleskak, og derfor skal posterne ydermere ses som rekrutteringsredskaber, hvor igennem der skabes kontakt til potentielle nye frivillige. Frivillige, som kan styrke foreningens daglige integrationsindsats.

Dansk Skoleskak fik dog kamp til stregen af flere andre gode, kreative og nytænkende projektideer til, hvordan man kan rekruttere flere frivillige til det lokale foreningsarbejde.

Til højre kan man læse mere om hvordan DFUNK (Dansk Flygtningehjælps Unge Netværk) vil lave en skakevent i Mølleparken i Århus, hvordan Netværksgruppen i København vil lave en visuel portrætkampagne af forskellige frivillige personer og hvordan Red Barnet Ungdom i Odense vil lave projektet Raptinget, der er en kombination af rap og politik.

Dommerpanelet, der stod med det svære valg, består af en række personer, der på forskellig vis har en relation til frivilligt arbejde:

  • Charlotte Mark, adm. direktør fra Microsoft.
  • Anne Skare Nielsen, fremtidsforsker og direktør i Future Navigator.
  • Torben Fridberg, seniorforsker ved Socialforskningsinstituttet (SFI) og en del af forskerholdet bag den danske frivillighedsundersøgelse.
  • Susanne Larsen, formand for Frivilligrådet, præsident for Dansk Røde Kors samt bestyrelsesmedlem i SAS Scandinavian Airlines.
  • Marianne Karstensen, spejderchef i Det Danske Spejderkorps.