LOGO for printing.

Skyd genvej til succes - Det er helt frivilligt

Frivilligcitat

Fik ideen til at lave mad som støtte i fredags. Laver den i morgen. Spænding.
Troels, 23 år, frivillig i International Medical Cooperation Committee

Troels Græsholt-Knudsen

Studerer medicin. 23 år. Frivillig og nationalformand i International Medical Cooperation Committee

Øjebliksbilleder fra en indsamlingsaktion til fordel for palæstinensiske og israelske ofre for konflikten i Gaza

TroelsDet er mørkt, og jeg har lige fyldt en lille, grøn Skoda med frugt og kød fra Bazar Vest i Århus. Er stadig lidt rød i hovedet efter al rosen fra de handlende. Fyldt er måske en underdrivelse – er bange for, om bilen kan flytte sig. Vi kan ikke se ud ad bagruden, da vi kører ned på universitetet og læsser af.

Er et sted mellem stress og spænding. Fik ideen til at lave mad som støtte i fredags. Vi laver maden gratis og sælger den til de studerende. Fandt nogen, der ville give os mad i mandags – 14 butikker! Henter maden i dag, tirsdag. Laver den i morgen. Der er ikke langt fra ord til handling her.

De studerende spiser maden hurtigere, end vi kan tilberede den. Vi har allerede lavet og solgt tre liter pandekagedej og er i gang med endnu en omgang. Står i en røgsky fra min wok og blander jordskokker og rødbeder med sort peber. Arnold har rørt kagedej i to timer nu. Folk smiler, spiser og tømmer deres lommer i vores bøtter. De samler også penge ind lige nu i Odense og København. Jeg er stolt. Det er min idé.

Har samlet mine venner om det her.

Fik en mail fra en veninde i Gaza – det her er lige så meget for min skyld – føltes så mærkeligt, bare at kigge på billederne i fjernsynet. Føles rart at gøre et eller andet.

Det er ovre. Der er ikke flere studerende. Vi har lavet mad i 10 timer i streg, og jeg ved, at jeg ikke skal være kok. Vi har også tjent lige godt 5000 kr. og så meget goodwill, at vi alle sammen er lidt selvfede. Bliver færdig med at rydde op kl. 11, kører lykkelig hjem og falder om i min seng.

Læs mere om IMCC

troels1

Picture 1 of 2