LOGO for printing.

Skyd genvej til succes - Det er helt frivilligt

Frivilligcitat

Det fede ved Ungdommens Røde Kors er at prøve noget nyt af.
M. Ali, frivillig i Ungdommens Røde Kors

Laura Toftegaard Pedersen

Studerer folkesundhedsvidenskab. 26 år. Frivillig og næstformand i Danske Studerendes Fællesråd

Dagbog fra en dag som frivillig

Laura10.00: Jeg læser talen igennem en sidste gang. Er den god nok? Forstår man budskabet? Vi skal holde demonstration mod nedskæringer på universiteterne, og jeg skal holde tale. Det kildrer i maven. Vi har arbejdet med kampagnen i over et år. I dag kulminerer den. Vi har afholdt politikerdebatter. Lavet events på universiteterne. Udsendt pressehistorier. Desværre har politikerne ikke fjernet nedskæringerne, så nu må vi på gaden og råbe dem op.

13.00: Vi haster ind til Frue Plads, hvor vi skal vi holde for-demonstration. Ladvognen er lille, og blæsten er faretruende. Balloner og orange flag dasker mod mig, mens jeg stiger op på den vogn, der i dag er både demovogn og talerstol. Jeg siger en bemærkning om taleforholdene og kan mærke overskuddet komme tilbage. Nu tør jeg kigge ud på de 200 studerende. Jeg taler. Det går fint. Folk klapper og jubler. Fedt!

15.00: Alle for-demonstrationerne ankommer til Rådhuspladsen. Pludselig er vi over 20.000 mennesker! Der er styr på det hele. Jeg bare er en lille del af et kæmpe, toptunet apparat. Hvert minut er planlagt af de mere end 100 frivillige unge, som har arbejdet på demonstrationen. Alle detaljer er på plads. Selv vejret er med os. Solen reflekteres i kampagnens orange farve. Farven går igen i bannere, balloner og t-shirts, og konfettikanonen farver igen og igen himlen orange.

16.00: Videnskabsministeren har afslået invitationen til at holde tale, men nu vil han mødes med mig på tomandshånd. Det er alle tiders mulighed. Vi får os en god, kort snak, men bliver ikke enige. Imens bevæger tusindvis af unge mennesker sig råbende og hujende mod Christiansborg Slotsplads.

19.00: Demonstrationen er afsluttet. Der er fest for de frivillige. Vi klapper hinanden på skuldrene, hører musik og snakker om dagens begivenhed, som er gået over al forventning. Politikerne mødte op. Vi har været i tv-nyhederne og radioavisen. I morgen vil vi fylde aviserne.

01.30: Festen er slut, oprydningen er færdig, aktivisterne er gået hjem. Jeg er træt og glad. Jeg har lært enormt meget. Ting, som jeg aldrig har lært på skolebænken. Måske vigtigst af alt har jeg lært, at vi unge kan skabe en dagsorden, hvis vi tør handle i fællesskab.

Læs mere om Danske Studerendes Fællesråd

laura1

Picture 1 of 2