LOGO for printing.

Skyd genvej til succes - Det er helt frivilligt

Frivilligcitat

Det fede ved Ungdommens Røde Kors er at prøve noget nyt af.
M. Ali, frivillig i Ungdommens Røde Kors

Cecilie Brøndum Boesen

Studerer statskundskab. Frivillig i Netværksgruppen i København

Cykelkursus for indvandrerkvinder en søndag formiddag på Nørrebro

CecilieJeg cykler af sted søndag morgen. Træt efter lørdagens festlige begivenheder. Spændt på, hvad jeg vil opleve i dag. Bare det ikke begynder at regne.
Bliver mødt af friske og smilende kvinder med cykelhjelmene klar. Jeg låser cyklerne op for de ivrige kursister. De har helt bestemte meninger om hvilken cykel, der passer dem. Vi styrer straks mod boldbanen i Hans Tausens park.

Nogle af de øvede cykler allerede rundt på banen. De er seje og fast besluttede på at lære at mestre cyklen. Så kan de cykle til VUC eller SOSU-skolen uden bøvl med bus og tog.

Det er blevet efterår, og det småregner. Men det påvirker ikke stemningen. Der cykles derudaf. Det vil sige – nogle cykler. Andre bruger cyklen som et slags løbehjul, indtil de finder balancen. Pludselig sætter én sig op på sadlen og træder i pedalerne, selvom det er første gang, hun er med. Så bliver der grinet og klappet.

Jeg hjælper de øvede i dag. En af dem har jeg mødt før. For et par søndage siden satte hun sig på cyklen for første gang. I Ghana, hvor hun kommer fra, cykler kun få. Hun har boet i Danmark i et halvt års tid og tager danskundervisning. Hun vil lære at cykle, fordi det er praktisk. Og fordi alle danskerne cykler.

Vi tager en tur rundt på cykelstierne i parken. Hun skal ind mellem de to store sten, som forhindrer biler i at køre ind på stierne. De første par gange styrer hun direkte ind i dem. Men vi snakker om, at det er bedre ikke at kigge på stenene, når man kører forbi dem. Hun prøver igen. Denne gang lykkes det, og hun slår en høj latter op. Det gør jeg også.

Efter to timer slutter kurset, og vi strækker lidt ud sammen, inden vi sætter cyklerne i kælderen – indtil næste søndag.

Jeg cykler hjem over Dronning Louises Bro. Glad og fyldt med energi. Utroligt, hvad frivilligt arbejde et par timer søndag formiddag kan gøre for humøret. Og fantastisk, at indvandrerkvinder kan lære at cykle på et par søndage i Hans Tausens Park.

Læs mere om Netværksgruppen i København